I dagarna lanserar jag tillsammans med ett femtontal upphöjda – well – jurister Juridikbloggen. Ett forum där människor som har litet koll på vad rättssäkerhetskrav och praktisk maktdelning innebär kommenterar dagsaktuella och eviga frågor inom rättens vida ram. Redan de första inläggen kan kanske intressera denna bloggs läsare. 

Nicklas Lundblad skriver om hur rättegångar kan användas som politiska instrument och funderar kring om PP kan dras med in i riksdagen som en följd av att TPB-målet flyttats fram. Nicklas använder också grafer. Det ger extra poäng i mitt excel-ark.

Jonny Flodin, expert på fastighetsrätt, tar upp tråden från DN:s serie artiklar om fastighetsmäklare som inte tar ansvar. Mycket att läsa redan idag alltså. Och vi har bara precis börjat.

Denna blogg kommer att leva vidare som vanligt, om någon undrar över det, men en del inlägg kommer att dubbelpostas på båda ställena. Tanken är att Juridikbloggen skall bli en portal för många jurister som vill medverka för att få ett bättre samtalsklimat kring rättsliga frågor, medan denna sida förblir som den varit innan.

Adressen till Juridikbloggen är: www.juridikbloggen.com .